غذاهايي که نبايد باهم خورده بشوند را بشناسيد

ساخت وبلاگ


غذاهايي که نبايد باهم خورده بشوند را بشناسيد.طب سنتي چهار مرحله هضم را براي غذاها تعريف مي‌کند و ...




غذاهايي که نبايد باهم خورده بشوند را بشناسيد


غذاهايي که نبايد باهم خورده بشوند


اگر دوست داريد همراه غذا ترشي ميل کنيد، بهتر است دقت کنيد که دچار سوءهاضمه نباشيد؛ ضمن اينکه از ترشي‌هايي که حاوي ميوه‌هاي گرم مثل سير، انبه، و... يا ادويه‌هاي گرم مثل سياه‌دانه، فلفل و دارچين و... هستند، استفاده کنيد.


ماست و ماهي؛ يک ترکيب نامناسب
طب سنتي چهار مرحله هضم را براي غذاها تعريف مي‌کند و درنهايت معتقد است غذا با گذراندن اين مراحل هضم‌ تبديل به بافت‌هاي بدن يعني پوست، گوشت، خون و... مي‌شود. اگر اين مراحل هضم‌ کامل و درست نباشند، اين غذاها باز هم تبديل به بافت‌هاي بدن مي‌شوند؛ با اين تفاوت که بافت خوب، سالم، کامل و شفافي که بايد، به‌وجود نمي‌آيد؛ به‌عنوان‌مثال، پوستي درست مي‌شود که کدر است و به زيبايي و شفافي يک پوست سالم نيست. اين اتفاق به‌خاطر فضولاتي است که در بافت باقي مانده و مراحل هضم‌ به‌خوبي طي نشده است. هرچه غذا طبع سردتري داشته باشد، بيشتر مشکل‌ساز مي‌شود. خوردن ماست که طبع سردي دارد، همراه ماهي که آن هم در ميان گوشت‌ها سردترين طبع را دارد، باعث توليد خلط خام زيادي در بدن مي‌شود و درنهايت بافت‌هاي تازه بدن- آن‌طور که بايد و شايد- زيبا، شفاف و سالم نخواهند بود.


تن‌ماهي را با تخم‌مرغ نخوريد
آيا شما هم تابه‌حال يک‌بار روي تن ماهي‌تان تخم‌مرغ شکسته‌ايد! يا شايد عادت داريد نيمروي‌تان را با نان و پنير ميل کنيد، يا مخلوطي از گوشت گوسفند و گوساله را در خورش‌هاي‌تان بريزيد؛ اما خوب است بدانيد هيچ‌کدام از اينها نه‌تنها ترکيبات خوبي نيستند که حتي طب سنتي آن‌ها را منع کرده است. درحقيقت غذاهاي مختلف در طب سنتي به دسته‌هاي مختلفي تقسيم شده‌اند که در آن ميان خوردن سه دسته از غذاها با هم به‌شدت منع شده است: لبنيات، تخم‌مرغ و گوشت‌ها؛ يعني هيچ‌کدام از اين غذاها را (دو به دو يا هر سه را با هم) مصرف نکنيد؛ چون هرکدام از آن‌ها يک غذاي کامل هستند؛ حتي براي مرينيت (مزه‌دار) کردن ماهي و بعضي گوشت‌ها آن‌ها را در تخم‌مرغ نخوابانيد.


ماست و خيار در زمستان قدغن
ماست و خيار که اين روزها پاي ثابت ‌مهماني‌هاي‌مان است قبلا به‌عنوان يک تجويز طبي، در همين منطقه آب‌وهوايي ايران مورد استفاده قرار مي‌گرفت؛ اما مصرف آن در تمام فصول رايج نبوده است؛ بلکه در تابستان‌ها آن هم به‌عنوان يک غذا مصرفش توصيه مي‌شده و هاضم آن (موادي که به هضم کمک مي‌کنند) آويشن، زنيان و نعناع و مصلحش مرباي زنجبيل يا ساير مرباهاي گرم مثل مرباي هويج (که داخل ماست مي‌ريزند) است. ماست و خيار و آب‏دوغ خيار در مناطقي مثل کرمان، سمنان، يزد و... که آب‌وهواي گرم و خشکي دارند و مردم در تابستان دچار کمبود مايعات مي‌شوند به‌عنوان ناهار يا شام مصرف مي‌شد. اين خوراکي را با مقداري کشمش و گردو همراه مي‌کردند تا کمي طبعش گرم‌تر شود.



چاي را با چي بخوريم؟
همه ما مي‌دانيم که زمستان‌ها چقدر چاي و دارچين مي‌چسبد؟ تابستان‌ها هم چاي و آب‌ليمو يا چاي و نعناع، اما به نظرتان بهترين چاشني چاي چيست؟ اصلا بهتر است چاي سياه بنوشيم يا چاي سبز؟
به تشخيص طب سنتي، چاي سياه طبع نسبتا سردي دارد و مصلحش براي افراد گرم‌مزاج شير است؛ درواقع اين افراد بايد چاي را در شير دم کنند. شيرچاي يک نوشيدني خوش‌طعم و مقوي است؛ اما مصلح چاي سياه براي کساني که طبع سردي دارند ادويه‌هاي گرم مثل زنجبيل، دارچين، هل و زعفران است.
برعکس چاي سياه، طبع چاي سبز و قهوه، گرم و خشک است و نياز به مصلح دارند؛ همچنين افرادي که خشک‌مزاج يا گرم‌مزاجند اصلا نبايد در مصرف چاي سبز و قهوه زياده‌روي کنند؛ زيرا با مشکلاتي مثل يبوست، خشکي و خارش پوست و... مواجه خواهند شد؛ البته اگر بخواهيد نوشيدني درست کنيد که با همه طبع‌ها سازگار باشد، توصيه مي‌کنيم اين نوشيدني هندي را امتحان کنيد: چاي را با شير، زنجبيل و قدري عسل دم کنيد. به اين ترتيب که به‌ازاي هر يک ليوان شير، يک قاشق مرباخوري سرخالي چاي خشک، نصف قاشق مرباخوري پودر زنجبيل يا به اندازه دو بند انگشت زنجبيل تازه و يک قاشق مرباخوري عسل را مخلوط کنيد و روي شعله ملايم بگذاريد تا به‌تدريج جوش بيايد و چاي رنگ بيندازد. اين نوشيدني به‌خاطر زنجبيل کلسيم خوبي دارد و با تحريک عروق خوني دستگاه گوارش، جذب کلسيم را افزايش مي‌دهد.
متخصصان طب سنتي معتقدند، خوردن چند نوع ميوه با هم خوب نيست و بهتر است فرد يک نوع ميوه ميل کند؛ البته مصرف هم‌زمان ميوه‌هايي مثل پرتقال و نارنگي که از يک خانواده هستند مشکل کمتري ايجاد مي‌کند؛ اما خوردن خيار به تنهايي، به‌خصوص در فصل سرد مي‌تواند باعث مشکلاتي مثل نفخ و سوءهاضمه و در معده‌هاي مرطوب باعث ترش‌کردن، رخوت و سستي، خواب‌آلودگي و اختلال حافظه شود. يکي از ساده‌ترين و البته معمول‌ترين مصلح خيار، نمک است؛ به‌عنوان‌مثال، موز که مي‌تواند يبوست ايجاد کند، بهتر است به صورت حلقه‌حلقه، مقداري عسل يا شکر روي آن ريخته و ميل شود يا بعد از خوردن آن مقداري نمک ميل شود

گذاشتن پاها روي هم مشکل ز...
ما را در سایت گذاشتن پاها روي هم مشکل ز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bmaede13689 بازدید : 49 تاريخ : پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 20:36